Viktorijanska kuća u istočnom Londonu se ažurira.

Vlasnici ove privatne kuće u Parku Victoria (East London, Južnoafrička Republika) okrenuli su se arhitekturi Tamir Addadi Architecture sa zahtevom da razviju projekat za sanaciju prvog sprata, za koji su dugo sanjali da se šire i udobnije za život. Kasnije se na listi zahteva pojavila još jedna stavka: pored dodatnih kvadratnih metara, kupci su želeli otvoreniji pogled na dvorište dvorišta.

Sa starim izgledom, kupatilo sa komunalnom sobom nalazilo se na zadnjoj strani kuće, gotovo potpuno blokira pogled na vrt iz kuhinje i značajno ograničava pristup prostoriji prirodnom svetlostom. Pored toga, pošto se baštin nalazio iznad nivoa prvog sprata, bilo je moguće ući samo kroz prolaz kroz terasu i do kratkog uskog stepeništa. Bilo je moguće ukloniti i nedostatke prvobitnog rasporeda, izgradnjom malih ekstenzija na terasi i premještanjem kupatila i pomoćne prostorije ispred kuće. Ovom "castlingu" je omogućeno da u zadnjem dijelu kuće opremi prostrani dnevni boravak sa pristupom renoviranom višenamjenom dvorištu. Trpezarija, zbog koje je rekonstrukcija prvobitno započeta, sada se nalazi ispred kuće - na samom mjestu gdje je bila dnevna soba.

U bašti, graditelji su morali da uklone prilično veliki sloj zemlje kako bi stvorili asfaltnu zonu, koja je izgledala kao deo iz dnevne sobe. Tamo su postavljene klupe, a zidovi i posude sa biljkama su obojeni bijelim da stvore atmosferu čistoće i svežine.

Gledajte video: Treća povijest - Kuba 1962 ()

Ostavite Svoj Komentar