Funkcionalan stan za mladog para iz Sao Paula

Dizajn enterijera ovog stana u Sao Paulu (Brazil) razvili su stručnjaci Metamoorfose Studio na zahtev mladog para koji je želeo da stekne višenamenski stan. U glavnoj sobi, najzanimljiviji detalji je drvena "pregrada" koja formira "harmoniku", koja sakriva dodatni životni prostor, au isto vreme služi za kombinovanje ili odvajanje funkcionalnih oblasti. Kada je pregrada zatvorena, pogled prikazuje geometrijski uzorak koji je isečen na njegovoj površini, što čini unutrašnjost malo interesantnijom.

Na drugoj strani podjele nalazi se rekreacija; tu je i vrata u spavaću sobu, za koju je odlučeno da se napravi odvojeno od ostatka stana.

Kada se preklopi, particija zauzima malo prostora. Kao rezultat, glavna zona života ostaje velika i otvorena.

Od svih funkcionalnih površina - dnevnog boravka, kuhinje i trpezarije - nalazi se loggia, koja, protežući čitavu dužinu stana, služi kao dodatni životni prostor.

Loggia se takođe koristi kao ugodan prostor za gledanje televizije.

Gledajte video: Bjarke Ingels: 3 warp-speed architecture tales

Ostavite Svoj Komentar