Brazilsko dvorište od tri materijala

Takozvana rezidencija Itahyê, kreirana od strane DT Estudio, nalazi se izvan Sao Paula, Brazil, i ima jedinstveni dizajn, u čijem se razvoju koriste sopstveni materijali za svaki sprat: opeka za prvi, čvrsti beton za drugu i plavu metalnu ploču za treću. Pored želje da se razlikuju tri odvojena nivoa, izbor materijala uzima u obzir njihovu snagu i toplotnu provodljivost.

Površina kuće je 330 kvadratnih metara (oko 3.552 kvadratnih metara), uzimajući u obzir sva tri nivoa, uključujući i donju, na kojoj se nalazi garaža, vešeraj i ostava. Na drugom spratu se nalazi kuhinja, dnevni boravak i prostor za rekreaciju. Konačno, treći sprat rezervisan je za porodičnu sobu i tri spavaće sobe.

Automobili su parkirani ispred kuće, a otvorena terasa nalazi se iza sebe.

Gornji sprat je iznad dvorišta, formira natkrivenu verandu i sjenjen dio vrta.

Bijeli keramički zid štiti verandu iz zraka sunčevog sunca, a istovremeno stvara fensi šablone.

Deo dnevnog boravka ima dupli plafon, koji obezbeđuje ventilaciju i omogućava dodatnu prirodnu svetlost. Zidovi gotovog betona kombinovani su sa drugim, belim, održavajući ravnotežu u dizajnu sobe.

Slike Eduarda Castella.

Gledajte video: Za stolom s teroristima: Američko dvorište

Ostavite Svoj Komentar