Vertikalni potkrovlje sa stepenicama u duhu Escherovih dela

Ova bivša zgrada željezničkog hostela u Milanu pretvorena je u veliki vertikalni potkrovlje zajedničkim naporima arhitekata Westwaya i dizajnera enterijera Stefano Pavia. A ako je spoljašnja strana zgrade, očigledno izgrađena negde između 1920. i 1924. godine, odlučeno je da ostane u originalnom obliku, onda je enterijer podvrgnut dramatičnim promenama. Sva unutrašnja dekoracija je uklonjena, nakon čega je bilo neophodno zamijeniti izolaciju, popraviti komunikacije, izvršiti sanaciju i potpuno ažurirati unutrašnjost (počevši od podruma i završiti krovom i tavanom). Promjenom izgleda, kretanjem stepeništa, dodavanjem novih podova i ponovnom izgradnjom tavana, upotrebni prostor je povećan na 60 kvadratnih metara.

Na podu nema ničeg nepotrebnog, tako da prostor izgleda mnogo prostranije.

Pošto su kupci dobivali "dobro", graditelji su hteli da ostvare svoju glavnu ideju - merdevine, dizajnirane kao M.K. Asher. Nakon što su uklonili sve stare završne obloge, stvorili su strukturno odvojen centralni pivot renovirane sobe, koji se proteže na više od pet spratova. Ovi podovi međusobno povezuju dvije odvojene lestvice postavljene duž zidova ležaja.

Vrlo uskim stepeništem trče u zigzagama iz podruma do četvrtog sprata, povezujući prostor za fitnes, kuhinju i trpezariju, kao i dnevnu sobu, kupatilo i učionicu.

Gledajte video: YTONG: Horizontalni serklaž ili nenosivi nadvoj

Ostavite Svoj Komentar