Tamna 50-godišnja kuća u Singapuru je transformisana

Ova kuća kućišta, koja se nalazi u Thomsonu u Singapuru, izgledala je potpuno drugačije, pre nego što je pala u ruke dizajnera kompanije Atelier M + A. Bila je to 50-godišnja kuća u dilapidaciji, gde je bilo malo prirodnog svetla i prirodne ventilacije, što je tipično za masovnu izgradnju u toj oblasti. Da bi rešili problem, dizajneri su dizajnirali otvoreni teras, omogućavajući pristup svakom uglu kuće prirodnim svetlom i svežim vazduhom, što je neophodno u toplim klimatskim uslovima.

Fasadni prozori koji se razlikuju po veličini pružaju pogled na okolne pejzaže. Fasada i prozori pouzdano štite kuću od kiše. Za stvaranje kontrasta sa bijelim površinama, oni su obojeni crnom bojom.

Kuća se nalazi na maloj parceli, tako da se stanari ne osećaju potlačeni, ima klizna staklena vrata koja vizuelno širi unutrašnjost na izlazu na terasu i dvorište.

Sa prednje strane dvorišta možete pogledati put do kuhinje, koja se nalazi na zadnjoj strani kuće.

Pristup dvorištu se može lako zatvoriti ili, naprotiv, otvoren za objedinjavanje celog prostora. Staklena vrata pomažu da unutrašnjost prvog sprata bude svetla i prostrana.

Jedan dugi niz stepeništa povezuje sve spratove, a takođe stvara vizuelni efekat kontinuiteta, gledano odozdo prema gore.

Fotografije Robert Tak i Masaki Harimoto.

Gledajte video: Brian McGinty Karatbars Gold Review December 2016 Global Gold Bullion Brian McGinty

Ostavite Svoj Komentar