Penthouse s fantastičnim stepenicama i zapanjujućom oblogom drveta

Wadi Penthouse nastao je kao posledica obnove zasebnog dupleks penthausa u centralnom dijelu Bejruta, Wadi Abu Jamil, koji su izradili stručnjaci Platau, a naručio je četvoročlanu porodicu. Početni izgled bio je izuzetno neuspješan, naročito u smislu komunikacije između dva sprata. Da bi bilo udobnije, odlučeno je ukloniti preklapanje međusloja u centralnom dijelu penthousea, čime se ova zona pretvara u prostranu dnevnu sobu koja služi kao veza između ormarića, magacina, garderobe i spavaćih soba koje se nalaze u neposrednoj blizini.

Prilagođeni uređaji u kućištu od čelika i bakra, postavljeni pod dvostruke plafone, donose potreban dodir minimalizma u unutrašnjost ove prostorije.

Ovaj gotovo potpuno bijeli prostor vizuelno "zagreva" drvenu dekoraciju zidova stepeništa (što je, inače, značajno prošireno tokom renoviranja). Lestvica iznad poda je suspendovana sa plafona na čeličnim gredama.

Drvena dekoracija zidova ne može se nazvati dosadnim: samo pogledajte kako ove zakrivljene ploče zapletavaju prostor! Vrata sobe su "maskirana" koja vode do svih vrsta prostorija i magacina; neki od njih su opremljeni ugrađenim osvetljenjem i čeličnim ručicama u obliku luka.

Gledajte video: Two level penthouse with lovely sea view, Budva, Montenegro

Ostavite Svoj Komentar